فرد ایرانی

بخوانید تا همه چیز را درباره ی یک فرد ایرانی بدانید

بریانی (اصفهان)

مواد لازم : گوشت سر دست گوسفند 250 گرم  .  دنبه 50 گرم  .  جگر سفید گوسفند 100 گرم ، پیاز 2 عدد  .  پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری  . زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری ،گردو،نعنا خشک ،فلفل و نمک به مقدار لازم

 

طرز تهیه : گوشت گوسفند ، دنبه ، 1 عدد پیاز ، چند قاشق روغن مایع و 4 لیوان آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود ( پس از پخت مقداری آب گوشت ته قابلمه باقی بماند )

 

جگر سفید را خرد کنید و با 2 لیوان آب ، 1 پیاز خرد شده ، چند قاشق روغن ، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمه ای بریزید و با حرارت متوسط بپزید ، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.

 

مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم کرده ، مقداری نعنای خشک ، نمک و فلفل سیاه مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.

 

مایه بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن مقداری پودر دارچین ، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمه ای که چرب کرده اید قرار دهید تا کباب شود سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی شود ، مقداری آب گوشت را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده ، گردوی خرد شده ، جعفری و … تزیین و سرو کنید.

بریانی گوشت

[ جمعه 17 بهمن 1393برچسب:,

] [ 20:1 ] [ yasna ]

[ ]

قیمه نثار (قزوین)

مواد لازم

گوشت مغز ران گوسفندی:500گرم

برنج:  6 پیمانه

زرشک :  2 قاشق غذاخوری

شکر   :   1 قاشق‏ غذاخوری

پیاز داغ  : 2 قاشق‏ غذاخوری

رب گوجه ‏فرنگی : 1قاشق‏ غذاخوری

خلال پرتقال شیرین شده :  1 قاشق‏ غذاخوری

خلال بادام  : قاشق ‏غذاخوری

خلال پسته:  1 قاشق‏ غذاخوری

گلاب: 1 قاشق‏ غذاخوری

دارچین، هل، زیره:   1 قاشق‏ غذاخوری

کره :  100 گرم

زعفران آب گرفته غلیظ : 1 قاشق‏ غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه : به میزان لازم


طرز تهیه:

برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید.

گوشت را به صورت قیمه ‏ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.

مواد فوق را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.

بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.

خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید.

زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.

یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.

تزیین:

برنج گرم را داخل قالب میان تهی، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید.

سپس آن را در دیس برگردانید.

در قسمت میان تهی، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزیین کنید.روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.
انرژی کل: 3500 کیلو کالری

 

[ شنبه 28 دی 1392برچسب:,

] [ 20:50 ] [ yasna ]

[ ]

حلیم بادمجان(غذای محلی کرمان)

مواد لازم:

گوشت بی استخوان : نیم کیلو
بادنجان قلمی : ۱۲-۱۰ عدد
عدس : ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ شده : ۳ قاشق غذا خوری
کشک ساییده غلیظ : ۲ یا ۳ فنجان
گردوی چرخ شده : ۱٫۲ فنجان
زعفران ساییده : ۱٫۲ فنجان
سیر داغ : ۳ قاشق غذاخوری
نعناع داغ : ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به مقدار کافی

طرز تهیه:
گوشت را چند تکه کرده، می شوییم و با کمی روغن تفت می دهیم.
سپس همراه سه لیوان آب و پیاز سرخ شده، روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد.
بعد از نیم پز شدن گوشت، عدس خیس خورده را به آن اضافه می کنیم.
بعد بادنجان های سرخ شده را به گوشت و عدس پخته اضافه می کنیم تا بادنجان ها هم بپزد و آب آن کشیده شود.
سپس با گوشت کوب ، آن را می کوبیم تا کاملا” له شود.
حلیم را روی حرارت فر قرار می دهیم و کمی آن را هم می زنیم تا مایع حلیم کشدار شود.
به تدریج کشک را به آن اضافه کرده و مرتبا” آن را هم می زنیم تاحلیم بجوشد و ته نگیرد.
روی حلیم را با کمی کشک، نعناع داغ و سیرداغ تزئین می کنیم.

نکات تغذیه ای:
حلیم بادنجان، غذایی محلی و لذیذ است.
بادنجان ملین است؛ یعنی معده و روده ها را نرم می کند.
پخته آن برای طحال و اخلاطی که در آن جمع می شود سودمند است.

 

آشپزی : آموزش روش تهیه حلیم بادمجان family learn cooking

[ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:,

] [ 18:38 ] [ yasna ]

[ ]

آش شولی (غذای محلی یزد)

آش شولی یکی از آش های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می توانید آن را با رب انار هم میل کنید. اغلب یزدی ها وقتی میرن جاهای تفریحی شولی رو حتما همراه خودشون میبرن چون

مواد لازم:
سبزی(نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
چغندر دو عدد بزرگ
پیاز سه عدد
نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
آرد یک و نیم لیوان 
عدس یک لیوان
روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک به میزان لازم 
زردچوبه دو قاشق مربا خوری
سرکه به میزان دلخواه 

طرز تهیه:
ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.

نکته:اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.گر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید

 

 

[ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:,

] [ 18:21 ] [ yasna ]

[ ]

دلمه ی فلفل

مواد لازم:
ـ گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
ـ برنج نیم پیمانه
ـ لپه نیم پیمانه
ـ سبزی خرد شده ( ترخون ، مرزه ، ریحان ، جعفری ، شوید ، گشنیز و پیاز چه ) ۱ پیمانه
ـ زرشک قرمز ۳ قاشق غذا خوری
ـ نمک و زرد چوبه به میزان لازم
ـ فلفل قرمز و فلفل سیاه و دارچین به میزان لازم
ـ خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده ۴ قاشق غذا خوری
ـ روغن به میزان لازم
ـ پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
ـ رب گوجه فرنگی ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ایی ۱۰ عدد

طرز تهیه :
گوشت را با یک لیوان آب و نمک و زرد چوبه بپزید وقتی پخته شد دو قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید و صبر کنید تا کاملاً ابش جوش رود و حرارت را خاموش کنید .برنج را با یک پیمانه آب وکمی نمک روی حرارت بصورت کته در آورید. لپه را با آّب ونمک بپزید .گوشت ، لپه و کته را با سایر مواد مخلوط کنید .فلفل ها را در آب جوش بیندازید و به مدت چند دقیقه بجوشد تا کمی پخته شود معمولاً بعضی فلفل ها (فلفل سبز )را اگر نجوشانید پس از پخته شدن، دلمه کمی طعم تلخ به خود میگیرد .فلفل ها را با مواد پر کنید و در قابلمه بچینید و زیر آن سس ( رب گوجه فرنگی ، ۵/۱ لیوان آب ، روغن زیتون ، نمک ، زردجوبه يا زعفران دم كرده ) بریزید و بگذارید که دم بیفتد.دلمه فلفل با تزئين بادمجان و پوره سيب زميني 
دلمه فلفل با تزئين بادمجان و پوره سيب زميني 

 

[ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:,

] [ 18:16 ] [ yasna ]

[ ]

میرزا قاسمی (غذای محلی گیلان)

مواد لازم

بادنجان درشت غیر تخمى _ ۱۰ عدد (۲ کیلو)

تخم مرغ _ ۳ تا ۴ عدد

سیر _ یک و نیم بته

 نمک و فلفل _ به اندازه کافى

در صورت تمایل گوجه فرنگى متوسط _ ۳ عدد

روغن یا کره _ ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم

 زرد چوبه _ نصف قاشق چاى خورى

طرز تهیه

بادنجان ها را شسته با نوک کارد پوست آن ها را یک چاک میدهیم, آنها را روى آتش ذغال یا در کف فر کباب میکنیم تا به حدى که کاملا پخته شود. پوست و سر بادنجان را میگیریم. اگر تخمى باشد تا حد امکان تخم آنرا جدا مىنماییم سپس با نوک قاشق آنرا تکه تکه نموده و یا با گوشت کوب له میکنیم. سیرها را پوست کنده با کمى نمک با گوشت کوب کوبیده و با روغن و کمى زردچوبه تفت میدهیم تا طلائى شود. سپس بادنجان ها را با سیر و روغن یا کره و باز کمى زردچوبه مخلوط کرده روى حرارت ملایم در تاوه سرخ مىکنیم و مرتب هم میزنیم که ته نگیرد. آنقدر سرخ میکنیم تا تقریبا آبش جمع شود, آنگاه گوچه فرنگى ها را پوست کنده قاچ قاچ نموده به بادنجان ها اضافه میکنیم و باز کمى تفت میدهیم تا به روغن بیفتد. سپس بادنجان ها را کنار کرده در وسط تاوه یک قاشق کره ریخته تخم مرغ ها را در آن میشکنیم, وقتى تخم مرغ بسته شد آنرا آهسته با بادنجان ها مخلوط میکنیم. نمک و فلفل زده برمیداریم.

میرزا قاسمى اغلب با کته و ماهى شور روى پلو گذاشته شده یا با ماهى دودى و ترشى هفت بیجار خورده مى شود.

 

[ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:,

] [ 18:5 ] [ yasna ]

[ ]

آش کله جوش (غذای محلی ارومیه)
مواد مورد نیاز:
یک کیلو تره، جعفری و نعنا تازه 
▪ ۳۰۰ گرم کرفس 
▪ دو فنجان بلغور 
▪ یک عدد پیاز 
▪ ۴۰۰ گرم گوشت ماهیچه 
▪ دو قاشق غذاخوری نعنا 
▪ کشک محلی به میزان دلخواه 
▪ روغن، نمک، فلفل‌ و زردچوبه به میزان دلخواه

طرزتهیه:
در یک تابه کمی روغن ریخته و گوشت‌ها را پس از تقسیم کردن به قطعات کوچک به همراه پیاز در آن تفت دهید. به گوشت کمی آب اضافه کرده و به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. در یک ظرف بزرگ آب ریخته و پس از به جوش آمدن، گوشت، بلغور، سبزیجات، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و یک ساعت روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس پیاز و نعنا را در روغن سرخ کرده و به همراه کشک به آن اضافه کنید.
 
 
 

[ پنج شنبه 26 دی 1392برچسب:,

] [ 17:51 ] [ yasna ]

[ ]

اشپزی ایرانی

اشپزی ایرانی یکی از کامل‌ترین ترکیبات غذایی در جهان و آسیا را شامل می‌شود. آشپزی ایرانی بسیاری از غذاهای کشور های حوزه خاورمیانه همچون کشورهای ترکیه، ارمنستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان و عراق را تحت تاثیر قرار داده است. خورش‌ها و آش‌های ایرانی نشان می‌دهد که به طور سنتی زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی‌تر شدن هر چه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته‌اند. ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزیها و پروتئینهای گیاهی و حیوانی در همه خوراک ها دیده می‌شود. غذای ایرانی، به علت وجود فرهنگ غنی ایران و اقوام مختلف از تنوع خاصی برخوردار است که کمتر فرهنگ یا کشوری چنین ویژگی هایی دارد. ایرانیان مزه های جدید را با ترکیب کردن مواد غذایی به خوبی یافته اند.

[ سه شنبه 16 مهر 1392برچسب:,

] [ 10:21 ] [ yasna ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه